Az Arsenal története

2009.04.18. 12:48

Az Arsenal Football Club (röviden Arsenal, The Arsenal vagy Az Ágyúsok) egy angol profi labdarúgócsapat Holloway-ben, Észak-Londonban. A Premier League-ben játszanak, és az egyik legsikeresebb klub az Angol labdarúgásban 13 First Division és Premier League címmel és 10 FA Kupával.

Az Arsenalt 1886-ban alapították, bár első fontosabb trófeáikat a 30-as években nyerték, öt League Championship címmel és két FA Kupával. Egy sikertelen időszak után a háború utáni években csak a második klub voltak a 20. században, akik megnyerték a duplát (az 1970–71-es szezonban), és az elkövetkező húsz év folyamán az egyik legsikeresebb angol csapat lett – ebben az időben az Arsenal nyert két Duplát, a Premier League-et a 2003/04-es szezonban veretlenül, és a 2005/06-os szezonban az első londoni klub volt, aki elérte az UEFA Bajnokok Ligája döntőjét.

A csapat színei hagyományosan piros és fehér, ezek a történelem során alakultak ki. Hasonlóan, az idők során a klub megváltoztatta helyét; a csapatot eredetileg Woolwichban, délkelet Londonban alapították, de 1913-ban elköltöztek a város északi részébe, az Arsenal Stadiumba, a Highburybe. 2006-ban egy kevésbé drasztikus költözéssel jöttek az Emirates Stadiumba a szomszédos Hollowaybe.

Az Arsenalnak egy hatalmas szurkolói bázisa van, akik kitartanak az ősi riválisokkal szemben más csapatokkal együtt. Ezek közül a legjelentősebb a szomszéd Tottenham Hotspur, akikkel a leghevesebb mérkőzést, az észak-londoni derbit játszák. Az Arsenal az angol labdarúgás egyik leggazdagabb klubja (2007 óta 600 millió fontjuk van), köszönhetően a formájuknak, és kiemelt teljesítményüknek. Arsenal LFC a legsikeresebb angol klub a női labdarúgásban és kapcsolatban van a férfi klubbal.

 

      Csapatmezek:

           Hazai                                                                     Vendég                                               

 

 

 

                                      

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://arsenal.blog.hu/api/trackback/id/tr961072529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blanns (törölt) 2009.04.18. 13:26:50

Naon jó az oldal,főleg ezek az Arsenal leírások!!:D:D

XD

Tony Hawk 2009.04.21. 16:05:44

Király az oldal én ezt az oldalt rendszeresen lesni fogom jó az oldal üdv
Köszönd a név-nek a pc games vezetőjének
süti beállítások módosítása